search user menu
Datum javne prodaje: Kontakt
Datum kreiranja oglasa: 30.08.2024
Kontakt

Zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića u Žablju

Kontaktirajte prodavca
Struktura

Poslovni objekat


Grad

Žabalj

Adresa

KO Žabalj


...
Jemstvo

-

Tip nekretnine

Poslovni objekat

Kvadratura

-

Sprat

-

Grejanje

-

Ostalo

-


Prodavac / Poverilac

OTP banka

Kontakt telefon

021/300-41-77. 064/896-00-21 i 064/869-50-77

Broj prodaje

1

Dokumenti

-

Opis

OGLAŠAVA SE prva javna prodaja putem elektronskog javnog nadmetanja nepokretnosti, i to:

 

nepokretnosti koje su nalaze na kat.parceli 3105, upisane u LN 2522 КO Žabalj koje u prirodi predstavlja zemljište i objekte i to zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića površine 222 m2, objekat poljoprivrede površine 22m2, objekat poljoprivredne  površine 1343 m2, objekat poljoprivredne površine 876 m2, stambeno poslovna zgrada površine 685 m2, objekat poljoprivredne površine 848 m2, pomoćna zgrada površine 121 m2, pomoćna zgrada površine 1 m2, pomoćna zgrada površine 12 m2, pomoćna zgrada površine 6 m2, u suvlasništvu izvršnih dužnika.

 

Utvrđena vrednost nepokretnosti iznosi 36.546.809,00 dinara.

 

Nepokretnost nije slobodna od lica i stvari, i na istoj ne postoje prava trećih lica koja ostaju nakon prodaje. 

 

Prva javna prodaja putem elektronskog javnog nadmetanja održaće se dana 18.09.2024. godine u 9:00 časova na sajtu eaukcija.sud.rs.

 

Početna cena na prvom javnom nadmetanju iznosi 70% od procenjene vrednosti  nepokretnosti 25.582.766,30 dinara. 

 

Licitacioni korak iznosi 10% od početne cene. 2.558.276,63 dinara.

 

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju lica koja su položila jemstvo najkasnije dva dana pre održavanja javnog nadmetanja u visini od 15% od procenjene vrednosti nepokretnosti i to na račun ministarstva objavljenog na internet stranici portala.
Rok za plaćanje prodajne cene ne može biti duži od 15 dana od dana donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti.
Ponudiocima čija ponuda nije prihvaćena jemstvo se vraća odmah posle zaključenja javnog nadmetanja. Drugom i trećem po redu ponudiocu vraća se jemstvo kad najpovoljniji ponudilac plati ponuđenu cenu u roku, a trećem po redu ponudiocu i kad drugi po redu ponudilac plati  ponuđenu cenu u roku. Iz jemstva ponudioca koji nije platio ponuđenu cenu namiruju se troškovi javnog nadmetanja i razlika između cene koju je on ponudio i plaćene cene, a ako nakon toga preostane VIŠaК, uplatiće se na račun budžeta Republike Srbije.

 

Ako prva tri ponudioca ne plate ponuđenu cenu u roku, iz njihovog jemstva namiruju se troškovi prvog i drugog javnog nadmetanja, odnosno neposredne pogodbe i razlika u ceni postignutoj na prvom i drugom javnom nadmetanju, odnosno razlika u ceni koja je postignuta na drugom javnom nadmetanju i ceni koja je postignuta u postupku prodaje putem neposredne pogodbe, a ako nakon toga preostane višak, uplatiće se na račun budžeta Republike Srbije.

 

Jemstvo u svakom slučaju gubi učesnik koji ne ponudi ni početnu cenu, kao i učesnik koji odustane od javnog nadmetanja. Isto važi i ako je imalac prava preče kupovine izjavio da kupuje nepokretnost pod istim uslovima kao najpovoljniji ponudilac.

 

Nepokretnost može da se proda neposrednom pogodbom ako se stranke tako sporazumeju ili ako posle neuspeha drugog javnog nadmetanja to izabere izvršni poverilac. Sporazum  stranaka o prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom moguć je do donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti posle javnog nadmetanja ili donošenja zaključka kojim se utvrđuje da drugo javno nadmetanje nije uspelo.

 

Sporazum nije dozvolen dok traje javno nadmetanje, a ako se nepokretnost proda na prvom javnom nadmetanju dok se ne utvrdi da ono nije uspelo iako je stvar prodata (član 183. stav 2). Posle toga, sporazum je opet dozvoljen dok ne počne drugo javno nadmetanje.

 

Za sve informacije možete se obratiti kancelariji javnog izvršitelja Mirele Smiljanić Ličine na telefon broj 021/300-4177, ili na e-mail adresu sonja.maric@otpbanka.rs  i jelena.marković@otpbanka.rs  i na brojeve telefona 064/896 00 21 ili  064/869 50 77

Kontaktirajte prodavca

PODELI OGLAS PUTEM

order_image
order_image
order_image
order_image