search user menu
Datum javne prodaje: 07.11.2024
Datum kreiranja oglasa: 18.10.2024
Kontakt

Prodaja nepokretnosti u Jasiki

Kontaktirajte prodavca
Struktura

Zemljište


Grad

Kruševac

Adresa

KO Jasika


...
Jemstvo

-

Tip nekretnine

Zemljište

Kvadratura

-

Sprat

-

Grejanje

-

Ostalo

-


Prodavac / Poverilac

OTP banka

Kontakt telefon

037/435-898, 064/896-00-21 ili 066/804-55-54

Broj prodaje

1

Dokumenti

-

Opis

Oglašava se prva prodaja nepokretnosti u privatnoj svojini izvršnog dužnika putem elektronskog javnog nadmetanja sa utvrđenim tržišnim vrednostima i to:

- Кat.parcela broj 1270, površine 2505m2, КO Jasika, njiva 5. klase, upisana u list nepokretnosti broj 1156 КO Jasika, procenjene tržišne vrednosti 191.463,47 dinara
- Кat.parcela broj 1414, površine 468m2, КO Jasika, njiva Z. klase, upisana u list nepokretnosti broj 1156 КO Jasika, procenjene tržišne vrednosti 55.031,42 dinara

 

Procenjena vrednost nepokretnosti utvrđena je Zaključkom javnog izvršitelja IIV 144/20 od 31.08.2022. godine, i iznosi ukupno 246.494,89 dinara, a POČETNA CENA na prvom javnom nadmetanju je 70% od procenjene vrednosti nepokretnosti.
Nepokretnosti iz stava 1. ovog zaključka prodaje se sa svim teretima upisanim u listu nepokretnosti 1156 КO Jasika.

 

Na prvom elektronskom javnom nadmetanju početna cena iznosi 172.546,42 dinara, što predstavlja 70% od procenjene vrednosti predmetnih nepokretnosti, dok se licitacioni korak određuje u iznosu od 10% od početne cene.

 

Prvo elektronsko javno nadmetanje održava se dana 07.11.2024. godine u periodu od 09 do 15 časova preko portala elektronskog javnog nadmetanja koji je dostupan na internet stranici portala - www.eaukcija.gov.rs, s tim što vreme za davanje ponuda traje najduže četiri časa, u periodu od 09 do 13 časova. U slučaju da je najmanje jedna ponuda data u poslednjih pet minuta pre isteka 13 časova, vreme trajanja elektronskog javnog nadmetanja se produžava za još pet minuta, a ovaj postupak se ponavlja sve dok u poslednjih pet minuta elektronskog javnog nadmetanja ne bude data nijedna ponuda, a najduže do 15 časova, kada se postupak elektronskog javnog nadmetanja mora okončati.

 

Na javnom nadmetanju mogu kao ponudioci da učestvuju samo lica koja su registrovani korisnici, odnosno koja su se registrovala na portalu elektronskog javnog nadmetanja i koja polože jemstvo najkasnije dva dana pre održavanja javnog nadmetanja u visini od 15% procenjene vrednosti nepokretnosti koje su predmet prodaje.

 

Jemstvo se polaže u novcu uplatom na račun Ministarstva pravde Republike Srbije koji je objavljen na internet stranici portala, a posle zaključenja elektronskog javnog nadmetanja sredstva uplaćena u svrhu jemstva prenose se na račun javnog izvršitelja Milice Ristić Bačkulje iz Кruševca broj 170-0050023285004-78 koji se vodi kod banke UNICREDIT VAŽ SRBIJA A.D., BEOGRAD sa napomenom ”jemstvo za učestvovanje na elektronskom javnom nadmetanju u predmetu posl. br. IIV 144/20 ”. Nakon registracije na portalu elektronskog javnog nadmetanja korisnik kao lice koje koristi portal elektronskog javnog nadmetanja elektronskim putem podnosi prijavu za učestvovanje na elektronskom javnom nadmetanju i dostavlja dokaz o uplati jemstva, kada mu se kao ponudiocu dodeljuje jedinstveni identifikacioni broj radi učestvovanja na elektronskom javnom nadmetanju.

 

Najpovoljniji ponudilac kome bude dodeljena nepokretnost (kupac) dužan je da uplati ponuđenu cenu, umanjenu za iznos položenog jemstva, u roku od 15 dana od dana donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti, na račun javnog izvršitelja Milice Ristić Bačkulje iz Кruševca broj 170-0050023285004-78 koji se vodi kod UNICREDIT VAM SRBIJA BEOGRAD, sa pozivom na broj predmeta IIV 144/20, sa napomenom „ uplata ostatka cene u predmetu IIV 144/20”. Ako najpovoljniji ponudilac s javnog nadmetanja ne plati ponuđenu cenu u roku, zaključkom se oglašava daje prodaja bez dejstva prema njemu i nepokretnost se dodeljuje drugom po redu ponudiocu uz određivanje roka za plaćanje ponuđene cene. Ako ni on cenu ne plati u roku, zaključkom se oglašava da je prodaja bez dejstva prema njemu i nepokretnost dodeljuje trećem po redu ponudiocu uz određivanje roka za plaćanje ponuđene cene. Isto važi i ako je imalac prava preče kupovine izjavio da kupuje nepokretnost pod istim uslovima kao najpovoljniji ponudilac. Ako ni treći po redu ponudilac ne plati cenu u roku, javni izvršitelj utvrđuje da javno nadmetanje nije uspelo.

 

Porez na prenos apsolutnih prava i sve takse snosi kupac predmetnih nepokretnosti.

 

Javni izvršitelj će zainteresovanim licima, koja mu se pisanim putem ili elektronskim putem na imejl adresu „backulja.izvrsitelj@gmail.com” obrate zaključno sa 01.11.2024. godine, omogućiti razgledanje predmetnih nepokretnosti dana 05.11.2024. godine u periodu od 12:00 časova do 13:00 časova što je izvršni dužnik ili ma koje treće lice u državini predmetnih nepokretnosti dužno omogućiti, pod pretnjom izricanja novčane kazne.

 

Nepokretnosti iz stava prvog ovog zaključka mogu da se prodaju neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka, koji je moguć do donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti posle javnog nadmetanja ili donošenja zaključka kojim se utvrđuje da drugo javno nadmetanje nije uspelo. Sporazum nije dozvoljen dok traje javno nadmetanje, a ako se nepokretnost proda na prvom javnom nadmetanju — dok se ne utvrdi da ono nije uspelo iako je stvar prodata (član 183. stav 2. Zakona o izvršenju i obezbeđenju). Posle toga, sporazum je opet dozvoljen dok ne počne drugo javno nadmetanje. Sporazumom stranaka određuju se kupac nepokretnosti, rok za zaključenje ugovora o prodaji neposrednom pogodbom i prodajna cena, a mogu da se odrede i drugi uslovi. Založni poverilac čije je pravo upisano pre donošenja najstarijeg rešenja o izvršenju mora dati svoj pristanak u pisanoj formi na uslove iz sporazuma u roku od osam dana od dana dostavljanja. U slučaju da se založni poverilac iz stava 4. ovog člana ne izjasni u roku od osam dana od dana dostavljanja sporazuma, smatra se da je dao pristanak na sporazum, o čemu će ga javni izvršitelj poučiti prilikom dostavljanja sporazuma. Odmah posle sporazuma stranaka donosi se zaključak o prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka, kojim se određuju kupac, rok za zaključenje ugovora, cena i rok za plaćanje prodajne cene. Ugovor o prodaji može da se zaključi u roku od 20 dana od dana objavljivanja zaključka o prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka, a rok za plaćanje cene ne može biti duži od 15 dana od dana donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti. Ako se ugovor ne zaključi u roku određenom zaključkom o prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka, stranke mogu u naredna tri dana da izmene sporazum i produže rok za zaključenje ugovora s tim da je za izmenu sporazuma neophodan pristanak založnog poverioca na način propisan članom 186. st. 4. i 5. Zakona o izvršenju i obezbeđenju. U tom slučaju javni izvršitelj odmah donosi novi zaključak o prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka kojim se, pored ostalog, predviđa da ugovor može da se zaključi u roku od deset dana od dana objavljivanja novog zaključka, a da rok za plaćanje prodajne cene ne može biti duži od deset dana od dana donošenja zaključka o dodeljivanju nepokretnosti. Ako neka stranka pismeno odustane od sporazuma, ili stranke ne izmene sporazum u roku, ili ugovor ne bude zaključen u roku, ili prodajna cena ne bude plaćena u roku — javni izvršitelj utvrđuje da nepokretnost nije prodata neposrednom pogodbom po sporazumu stranaka i nastavlja izvršni postupak u stanju u kom se nalazio kad su se stranke sporazumele o prodaji neposrednom pogodbom.

Kontaktirajte prodavca

PODELI OGLAS PUTEM

order_image
order_image
order_image
order_image