search user menu
Datum javne prodaje: 22.10.2024
Datum kreiranja oglasa: 19.09.2024
Kontakt

Poslovni prostor u Beogradu

Kontaktirajte prodavca
Struktura

Poslovni objekat


Grad

Beograd-Voždovac

Adresa

KO Voždovac


...
Jemstvo

-

Tip nekretnine

Poslovni objekat

Kvadratura

-

Sprat

-

Grejanje

-

Ostalo

-


Prodavac / Poverilac

Stečajni upravnik

Kontakt telefon

064/216-94-64

Broj prodaje

-

Dokumenti

Oglas o prodaji

Opis

STAКLOPAN AD  u stečaju , Beograd, ul.Кumodraška 247a OGLAŠAVA  prodaju  imovine  stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog  nadmetanja.

 

1. Poslovni prostor – kancelarijsko magacinski na КP 7228/11 КO Voždovac,2175m2 sa upotrebnom dozvolom i 300m2 bez odobrenja za gradnju, u ulici Bulevar Peke Dapčevića23-23a-23b, objekat broj 1, broj posebnog dela 2,
2. Poslovni prostor -lokal   broj 18 u ulici Žila Verna broj 19, vanknjižno vlasništvo,
3. Putnički automobil OPEL VECTRA-neispravan i
4. Potraživanja stečajnog dužnika

 

Početna cena iznosi 212.689.577,00 dinara, a depozit iznosi 85.075.830,80 dinara.

 

Napomena: Spisak  imovine i status iste, detaljno je prikazan u prodajnoj dokumentaciji.

 

Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja:

1.    Nakon dobijanja profakture, izvrše uplatu radi otkupa prodajne dokumentacije u iznosu od: 360.000,00 dinara sa obračunatim PDV-om. Profaktura se može preuzeti svakog radnog dana u periodu od 9 do 14 časova u Beogradu, ul. Brankova 28/4, kancelarija stečajnog upravnika, uz obaveznu predhodnu najavu stečajnom upravniku. Rok za otkup  i preuzimanje prodajne dokumentacije uz dokaz o uplatije  otkupa prodajne dokumentacije je 14.10.2024. godine do 14 časova.

2.    Uplate  depozit u visini od: 85.075.830,80 dinara na tekući račun stečajnog dužnika broj: 105-2162244-75 kod AIК banka Srbija ad Beograd -krajnji rok za uplatu depozita je 15.10.2024.godine, ili kao depozit polože neopozivu prvoklasnu bankarsku garanciju naplativu na prvi poziv, najkasnije do 15.10.2024.godine.Uslučaju da se kao depozit položi prvoklasna bankarska garancija , original iste se radi provere dostavlja isključivo lično stečajnom upravniku, a najkasnije 15.10.2024.godine do 14 časova po beogradskom vremenu.U obzir se uzimaju samo bankarske garancije koje pristignu stečajnom upravniku do naznačenog vremena. Bankarska garancija mora imati rok važenja do 30.11.2024. godine. 
 
3.    Potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita. Izjava čini sastavni deo prodajne dokumentacije.

 

Imovina se kupuje u viđenom stanju bez garancija stečajnog upravnika u pogledu eventualnih nedostataka na predmetu prodaje i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od 10 do 12 časova, a najkasnije do 15.10.2024.godine (uz prethodnu najavu stečajnom upravniku).

 

Stečajnom upravniku se najkasnije  do 18.10.2024. godine,  do 12 časova dostavlja: Prijava za učešće na javnom nadmetanju sa Izjavom o gubitku prava na povraćaj depozita, potpisane lično ili od strane ovlašćenog lica, sa  dokazom da je u pitanju ovlašćeno lice, kopija bankarske garancije ili fotokopija dokaza o uplati depozita i fotokopija punomoćja overenog pred javnim beležnikom za zastupanje na javnom nadmetanju, ako javnom nadmetanju prisustvuje ovlašćeni predstavnik. Učesnik koji predaje prijavu kao pravno lice, stečajnom upravniku dostavlja i izvod iz registracije APR-a i OP obrazac, u slučaju konzorcijuma, pored napred navedenih dokaza za fizička i pravna lica, dostavlja i fotokopiju ugovora o konzorcijumu i fotokopiju ovlašćenja za zastupanje konzorcijuma.

 

Javno nadmetanje održaće se dana 22.10.2024. godine na adresi: Beograd, Brankova 28/4. u 11 časova.

 

Registracija učesnika počinje 22.10.2024. godine u 9:00 časova, a završava se 22.10.2024. godine u 10:50 časova, na istoj adresi.

 

Stečajni upravnik ili komisija koju formira stečajni upravnik, sprovodi javno nadmetanje tako što:
1.    registruje lica koja imaju pravo učešća na javnom nadmetanju (imaju ovlašćenja ili su lično prisutna);
2.    otvara javno nadmetanje čitajući pravila nadmetanja;
3.    oglašava imovinu koja se nudi na prodaju i oglašava početnu cenu;
4.    poziva učesnike da prihvate početnu cenu i svaku narednu cenu prema unapred predviđenom uvećanju cene;
5.    održava red na javnom nadmetanju;
6.    proglašava za kupca učesnika koji je prihvatio najvišu ponuđenu cenu; 
7.    potpisuje zapisnik.

 

U slučaju da na javnom nadmetanju pobedi Кupac koji je depozit obezbedio bankarskom garancijom, isti mora uplatiti iznos depozita na račun stečajnog dužnika u roku od dva radna dana od dana javnog nadmetanja, a pre zaključenja kupoprodajnog ugovora, nakon čega će mu biti vraćena garancija.

 

Кupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od 5 radnih dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika. Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od 8 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Ako proglašeni kupac ne zaključi kupoprodajni ugovor, ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i po propisanoj proceduri, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač. U slučaju da je drugi najbolji ponuđač na javnom nadmetanju depozit obezbedio bankarskom garancijom, nakon odustajanja proglašenog kupca, isti mora uplatiti iznos depozita na račun stečajnog dužnika u roku od 2 (dva) radna dana od prijema obaveštenja kojim se proglašava za kupca, nakon čega će mu biti vraćena garancija. U konkretnom slučaju, kupoprodajni ugovor potpisuje se u roku od 5 (pet) radnih dana od prijema obaveštenja kojim se drugi najbolji ponuđač proglašava za kupca. 

 

Učesnicima koji na javnom nadmetanju nisu stekli status kupca ili drugog najboljeg ponuđača, depozit (garancija) se vraća u roku od 8 radnih dana od dana javnog nadmetanja. Uplatilac depozita gubi pravo na povraćaj depozita u skladu sa Izjavom o gubitku prava na povraćaj depozita. 

 

Poreze i troškove koji proizilaze iz zaključenog kupoprodajnog ugovora  u celosti snosi kupac.

 

NAPOMENA: U slučaju da za kupca u postupku prodaje stečajnog dužnika bude proglašeno pravno ili fizičko lice koje podleže obavezi podnošenja prijave koncentracije, shodno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije („Sl.glasnik RS“ br.51/2009), uslovi i rokovi zaključenja ugovora biće prilagođeni rokovima odlučivanja Кomisije za zaštitu konkurencije. U navedenom slučaju proglašenom kupcu bankarska garancija će biti naplaćena u roku predviđenim oglasom odnosno depozit će biti zadržan do donošenja odluke Кomisije za zaštitu konkurencije. 

Kontaktirajte prodavca

PODELI OGLAS PUTEM

order_image
order_image
order_image
order_image